Server van Kaspersky Anti Targeted Attack Platform (KATA EDR)

icon_KATA

Kaspersky Anti Targeted Attack Platform is een oplossing voor de tijdige detectie van geavanceerde dreigingen, zoals doelgerichte aanvallen, geavanceerde aanhoudende dreigingen (Advanced Persistent Threats, APT), en zero-day-aanvallen en anderen. Kaspersky Anti Targeted Attack platform omvat twee functionele blokken: Kaspersky Targeted Attack (hierna ook wel 'KATA' genoemd) en Kaspersky Endpoint Detection and Response (hierna ook wel 'KEDR' genoemd). U kunt KEDR afzonderlijk aanschaffen. Voor informatie over de oplossing raadpleegt u de Help van Kaspersky Anti Targeted Attack Platform.

Kaspersky Endpoint Detection and Response gebruikt de volgende tools voor informatie over dreigingen:

Werkingsprincipe van de oplossing

Het programma Kaspersky Endpoint Agent wordt op individuele computers op de IT-infrastructuur van het bedrijf geïnstalleerd en bewaakt continu processen, open netwerkverbindingen en bestanden die worden gewijzigd. Informatie over gebeurtenissen op de computer wordt verzonden naar de Kaspersky Anti Targeted Attack Platform-server.

Kaspersky Endpoint Agent kan worden geïntegreerd met Kaspersky Endpoint Security voor Windows. In dit geval verzendt Kaspersky Endpoint Agent ook informatie naar de Kaspersky Anti Targeted Attack Platform-server over dreigingen gevonden door Kaspersky Endpoint Security voor Windows, evenals informatie over verwerkingsresultaten voor deze dreigingen.

Integratie met KATA EDR

Integratie met KATA EDR vereist het toevoegen van het onderdeel Kaspersky Anti Targeted Attack Platform (KATA EDR) en het installeren van Kaspersky Endpoint Agent. U kunt het KATA EDR-onderdeel selecteren tijdens: installatie of upgrade, alsook tijdens het gebruik van de taak Programmacomponenten veranderen.

Het KATA EDR-onderdeel is niet compatibel met de onderdelen EDR Optimum en EDR Expert.

In Kaspersky Endpoint Security 11.9.0 bevat de distributiekit niet langer het Kaspersky Endpoint Agent-distributiepakket. U kunt het Kaspersky Endpoint Agent-distributiepakket downloaden van de Kaspersky Anti Targeted Attack Platform-distributiekit.

KATA EDR gebruikt informatie van programma-onderdelen. De volgende onderdelen zorgen voor de werking van KATA EDR:

Zorg ervoor dat deze onderdelen ingeschakeld zijn en werken.